This project included multiple aspects of new construction and upgrades.  A seismic upgrade to an existing 6 storey building, which was originally used as a library, was completed by adding concrete shear walls internally.  Numerous options were reviewed and the final shear wall system was chosen as it could accommodate the functional changes and incorporate the mechanical and electrical system upgrades.  The upgrade included modifications to the existing bridge/walkway link to an adjacent building.  A new 2 storey Student Union Building was also part of this project.  The architects had a defined image of what this building was to look like and this included inclined walls, sloping roofs and large thin cantilevers.  The form was achieved by using a total concrete structure so that the floors and walls could be formed in various profiles to achieve the look the architect desired.